Οδός Ταξιάρχου Μαρκοπούλου
Ο Ορθόδοξος ναός,του Αγίου Ματθαίου βρίσκεται στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου συγκαταλέγεται στην β'βυζαντινή περίοδο.Κατά την τουρκοκρατία παραχωρήθηκε στους Σιναΐτες καλόγερους σε αντάλλαγμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης που μετατράπηκε σε τζαμί.
Σήμερα ο ναός φιλοξενεί συλλογή εικόνων όπου περιλαμβάνονται σημαντικά έργα της Κρητικής Σχολής, όπως «η Σταύρωση» του Γεωργίου Καστροφύλακα (1752),
«Ο Άγιος Τίτος και Σκηνές του Βίου των 10 Μαρτύρων»
του Ιωάννη Κορνάρου (1773) και άλλα. Στις μέρες μας
ανακαινίζεται από την 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ναός Αγίου Ματθαίου (Οδός Ταξιάρχου Μαρκοπούλου).
Ορθόδοξος Ναός ίσως από την β'Βυζαντινή περίοδο.
Κατά την τουρκοκρατία παραχωρήθηκε στους Σιναϊτες μοναχούς.
Σήμερα ο Ναός φιλοξενεί συλλογή έργων της Κρητικής Σχολής.
Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι ένας από τους αποστόλους, μαθητής του ΙησούΧριστού. Καταγόταν από την Γαλιλαία και εργαζόταν ως τελώνης, δηλ. φοροεισπράκτορας. Κάποια ημέρα που ο Ιησούς περνούσε από την Καπερναούμ, όπου ο Ματθαίος κατοικούσε, τον είδε και γνωρίζοντας την εσωτερική του ψυχή του ζήτησε να Τον ακολουθήσει. Ο Ματθαίος χωρίς δεύτερη σκέψη άφησε την εργασία του και από τότε ήταν δίπλα Του.
Η πορεία του Αποστόλου Ματθαίου ήταν μεγάλη αφού κήρυττε για δώδεκα χρόνια μετά την Πεντηκοστή στην Παλαιστίνη και έπειτα κήρυξε σε άλλα έθνη για την διάδοση του Χριστιανισμού. Ο Απόστολος Ματθαίος είναι ο συγγραφέας του φερόμενου πρώτου Ευαγγελίου που φέρει και το όνομά του.
Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή και τη δράση του Ματθαίου. Αν και μεταγενέστερες παραδόσεις μιλούν για μαρτυρικό θάνατο στην πυρά ή εκτέλεση με ξίφος, η πιθανότερη εκδοχή είναι αυτή του Ηρακλείωνα την οποία παραθέτει ο Κλήμης Αλεξανδρείας και αναφέρει ότι ο Ματθαίος πέθανε από φυσικό θάνατο
Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 16 Νοεμβρίου. Θεωρείται άγιος από την Καθολική, την Λουθηρανική, την Αγγλικανικήκαι μερικές ακόμα Προτεσταντικές εκκλησίες.